İçeriğe geç

Bartın Havası Temiz Mi

Bartın nemli mi?

Bartın’ın iklimi yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında ise çoğu gün ılık ve yağışlı olmasıyla karakterizedir.

Hangi illerin havası temiz?

Aynı Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre Türkiye’nin en temiz havaya sahip illeri sırasıyla şöyle: Bunlar Rize, Artvin, Kırşehir, Tunceli, Kırıkkale, Ardahan, Bitlis, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak illeri. Ancak temiz illerin hepsi Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerini karşılamıyor.

Bartın kışın soğuk mu?

Yazlar serin, kışlar ise ılık ve yağışlıdır. Neredeyse her mevsim yağış alan Bartın, özellikle sonbahar ve kış aylarında daha fazla yağış alır. Yağışlar yazın yağmur, kışın ise yağmur ve kar şeklindedir. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 21 °C, kış aylarında ise ortalama sıcaklık 6 °C’dir.

Bartın’ın genel özellikleri nelerdir?

Yüzölçümü 2143 km2 olup ortalama rakımı 25 m’dir. Bartın; doğu, batı ve kuzeyde yüksekliği 2000 metreyi aşmayan dağlarla çevrilidir. Dağlar yüksek olmamakla birlikte kıyıya doğru oldukça dik, sarp ve kayalıktır. En önemli dağları şunlardır; Aladağ, Kocadağ, Karadağ, Kayaardı, Karasu ve Arıt dağlarıdır.

Bartın’ın iklimi nasıl?

Bartın ilinde yazlar sıcak, kışlar serin geçerken, ilde ılıman deniz iklimi (Karadeniz iklimi) görülür. Denize yakın olması ve kıyıya paralel uzanan dağ sıraları nedeniyle kıyıda sıcaklık farkları genellikle azalır ve nem artar.

Bartının havası temiz mi?

Bartın doğal güzellikleri, temiz havası ve huzurlu yaşamıyla yaşamak için ideal bir yerdir. Bu nedenle Bartın’da yaşamak isteyenler için birçok seçenek ve fırsat bulunmaktadır.

En temiz hava hangi ilde 2024?

Haberler | Temiz Hava Hakkı Platformu’nun 2024 Kara Raporu’na göre Türkiye’de temiz havaya sahip il denebilecek tek il Sinop.

Türkiye’de en kirli hava hangi ilde?

Rapora göre Türkiye’nin 2023 PM 2.5 ortalaması 20.3’tü, bu da WHO kılavuz değerinin yaklaşık dört katıydı. Türkiye’de hava kirliliğinin en yüksek olduğu şehir bir kez daha Iğdır oldu. Iğdır’ın ortalama PM2.5 seviyesi 47.2 olarak ölçüldü.

Türkiye’de en kuru hava nerede?

Genel durum. Kuraklık yağışa göre sınıflandırıldığında, 250 mm’den az yağış alan alanlar kurak, 250-500 mm yağış alan alanlar ise yarı kurak olarak kabul edilir. Bu değerlere göre Türkiye’de kurak alan yoktur. Ancak Tuz Gölü çevresi, yağışın 300 mm’nin altında olduğu kuraklık sınırındadır.

Bartın’ın neyi güzel?

Bartın’da Görülecek Yerler: Amasra Kalesi. Lav sütunları Güzelcehisar. Bartın Nehri. Tavşan Adası. Küre Dağları Milli Parkı. Kemer şelalesi. Tepe Bakacak.

Bartın’da kış nasıl geçer?

Bartın’da kışlar genellikle ılık ve yağışlıdır. Çok sık kar yağdığı söylenemez. Yazlar sıcak ve nemlidir.

Bartın geçim kaynağı nedir?

Bartın’da ekonomik yapıyı belirleyen başlıca etkenler madencilik, sanayi, tarım, ticaret, turizm ve ormancılıktır. Ayrıca; el işlemeciliği, tel kırma, dokumacılık, ahşap oymacılığı (tılsım), gemi yapımcılığı ve taş levha yapımcılığı günümüzde en önemli el sanatlarıdır.

Bartın’da üni okunur mu?

Bartın Üniversitesi’nde Yaşam Üniversitenin merkez kampüsü Batı Karadeniz bölgesindeki Bartın ilinde yer almaktadır. Üniversite içerisinde; Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Ormancılık Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bulunmaktadır. Şehir genel olarak ekonomik bir şehir olarak kabul edilebilir.

Bartın denince akla ne gelir?

Birçok doğal ve tarihi güzelliğe sahip Bartın’da gezilecek en önemli yerlerden bazıları; Güzelcehisar, İnkumu Plajı, Göldere Şelalesi, Bartın Şehir Hamamı, Amasra Hamamı, Yeraltı Çarşısı, Hisarkale Mahzenleri, Amasra Kalesi, Taşhan, Tekkeönü Kalesi’dir.

Bartın hangi ilden ayrıldı?

Belediye teşkilatı 1876 yılında kurulmuştur. 1920 yılında Zonguldak valiliğine bağlanan Bartın, 1924 yılında Zonguldak’ın il olmasıyla bu ilin ilçesi olmuştur. 7 Eylül 1991 tarihinde saat 28.08’de

Bartın’da üni okunur mu?

İl genelinde suç oranları oldukça düşüktür. Bu açıdan Bartın Üniversitesi’ni seçen öğrenciler güvenli ve huzurlu bir şehir bekleyebilirler. Ayrıca Bartın ili ve çevresi bir doğa harikasıdır.

Bartın’da kış nasıl geçer?

Kışın Bartın bölgesinde kar yağışı ortalama 31 günlük periyotlarla artmakta, mevsime 2 milimetre ile başlamakta, nadiren 6 milimetreyi geçmekte ve -0 milimetrenin altına düşmekte, sezonu 46 milimetre ile bitirmekte, bu dönemde nadiren 150 milimetreyi aşmaktadır.

Bartın’ın neyi güzel?

Bartın’da Görülecek Yerler: Amasra Kalesi. Lav sütunları Güzelcehisar. Bartın Nehri. Tavşan Adası. Küre Dağları Milli Parkı. Kemer şelalesi. Tepe Bakacak.

Bartının denize girilir mi?

Bartın sahilinde birçok koy ve plaj bulunmaktadır. Yaz aylarında Bartın’daysanız bu plajlarda yüzebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. İnkumu Plajı’nın simgesi olan ağaçlı kayayı görmeyi unutmayın. Özellikle Temmuz ve Eylül ayları arasında Bartın plajlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Saçlı Escort