İçeriğe geç

Ama De Ne

Amadenin anlamı nedir?

(ﺁﻣﺎﺩﻩ) sıf. (Pers. āmāde, āmāden “hazırlamak, hazırlamak” kelimesinden) Hazır: “Senin emrindedir.” Tîğ-i cevrinle beni yok et, her nefeste hazırım (Leskofçalı Galib).

Amade ne demek TDK?

TDK Sözlük “Emrinizle” Kelimesinin Anlamı Türk Dil Kurumu açısından, emrinize amade kelime grubu “söyleneni yapmaya hazır olmak” şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle taşıdığı bu anlam düşünüldüğünde önemli bir yer tuttuğu söylenebilir.

Emade nedir?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü e-Madencilik (Madencilik Faaliyetlerinin Yönetimine Yönelik Elektronik Bilgi Sistemi)

Amade tahmini ne demek?

Amade hazır demektir. “Emrinizde” ifadesi emrinizde olmak veya istediğinizi yapmaya hazır olmak anlamında kullanılır.

Amadelik nedir?

ÜLKELERE GÖRE NÜKLEER SANTRAL KULLANILABİLİRLİĞİ YÜZDE OLARAK NOT: Kullanılabilirlik faktörü, bir santralin elektrik üretebildiği sürenin toplam süreye bölünmesiyle elde edilen bir parametre olup, santralin işletme performansını gösterir.

Emrine amadeyim ne demek türkçe?

Emrinizde olmak, size söyleneni yapmaya hazır olmak anlamına gelir. “Bir veya daha fazla kişinin isteklerini yerine getirmeye hazır olmak” kelimesini tanımlar.

Ammar türkçe ne demek?

Ammar ismi aynı zamanda “canlı, hayat dolu” anlamına geldiği bilinmektedir. “Ebedi” ve “sonsuz” anlamına geldiği de söylenebilir. Ammar ismi; aynı zamanda dindar, Tanrı korkusu olan ve Tanrı’ya adanmış anlamına gelir.

Amak ne demek TDK?

Yol, iş, davranış ve tavırda düzenlilik. 2. Kavrama, kavrama. -amak ekinin sonucudur.

Ahmed isminin anlamı ne demek?

Ahmet ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “çok övülen”, “övülmeye değer kişi” veya “en çok övülmeye değer” anlamına gelir. Hz. Muhammed için kullanılan isimlerden biri olduğu için İslam inancında özellikle önemli bir yere sahiptir.

Emad nedir?

Elektromanyetik alan aşırı duyarlılığı (EMADS) hastalığının belirtileri arasında baş ağrısı, halsizlik, stres, uyku bozuklukları, ciltte kızarıklık, karıncalanma ve yanma, kas ağrıları ve buna benzer birçok sağlık sorunu yer alıyor.

Emadder açılımı nedir?

Emeklilikte Adalet Derneği. Mezun Emeklilik tek resmi hesaptır. Tel: + 90 534 506 19 32. TR96 0001 0022 4697 6868 4350 01.

E maden nedir?

e-Maden, web platformunda geliştirilen, çoklu mimariye sahip, yatay ve dikey açılımlı, coğrafi bilgi sistemleri altyapısına entegre bir yazılım uygulamasıdır.

Matuf ne demek hukuk?

Uygulamada; hedeflenen eylemler, özellikle insanların güvenliğine, özgürlüğüne veya hayatına yönelik eylemlerdir. Bu tür eylemler, örneğin, güvenlik güçleriyle silahlı çatışmalar, polis karakollarına baskınlar, silahlı soygunlar, asker, polis memuru veya sivillerin öldürülmesi veya öldürülmeye teşebbüs edilmesi ve özgürlük kısıtlamalarını içerir.

Tenzil ne demek hukuk?

[1] Bir şeyden bir miktarı çıkarmak. [2] İndirmek, indirmek, indirmek.

Asim ne demek?

Asım masum demektir. Peygamberlerin beş büyük özelliğinden biri olan ismet sıfatı, Asım isminin türetildiği sıfattır.

Maden nedir kısaca bilgi?

Kömür; Yer altından çıkarılan, iç veya dış etkenlerin etkisiyle kendiliğinden oluşan minerallerdir. Madenler doğada tabakalar arasında damar veya tortu halinde bulunur.

Amargi isminin anlamı nedir?

Filiz Koçali. Amargi nedir? Sümerce’de özgürlük anlamına geliyor. Ve sanırım “anneye dönüş” anlamına geliyor…

Maden nedir vikipedi?

Mineraller, yer kabuğunda iç ve dış doğal etkenlerle oluşan, ekonomik değere sahip minerallerdir.

Amed isminin anlamı nedir?

Farsça’da geçmiş zaman kipi olan Amed kelimesi, gelmek, varmak, miras ve sütunlar anlamına gelir. Ayrıca güneşin en belirgin şekilde doğduğu yer olarak da kullanılır. Amed, Diyarbakır şehrinin Kürtçe adıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Hangi Dua Insana Huzur Verir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir